Tenk nå er året 2017 snart over. Det har vært et aktivt, innholdsrikt og travelt år med mange musikalske gleder, oppturer og noen nedturer. Jeg trives meget godt med å ha en tredelt jobb med instrumentalundervisning/ensembler både i kulturskolen og på musikklinjen samtidig å være dirigent og musiker. Denne variasjonen gjør jobben så inspirerende og spennende. Det krever selvsagt mer tid til forberedelser og oppdateringer innen alle feltene, men det er det jeg liker.  Jeg føler meg priviligeret som får muligheten til å dele min kunnskap videre til barn/unge og voksne som jeg har opparbeidet meg. Det inspirer og gleder meg mye når jeg observerer hvor mye musikken, instrumentet og gleden ved ny mestring av sanger, tekniske og musikalske utfordringer betyr for mine studenter. Det er en glede for oss sammen når små og store mål nås. Hvis jeg skal trekke frem noen hendelser fra dette året er jeg spesielt stolt av det solide grunnlaget, kvaliteten, spillegleden, samholdet og grovmessingmiljø jeg skaper for mine elever. Det er jo fantastisk å tenke på at Haslum jentekorps(som dekker mest av min stilling ved kulturskolen)  har i hovedkorpset en baritonrekke med 9 stykker 🙂 Men det er også elevenes fortjeneste som trur på opplegget og liker det. Og de fantastiske foreldrene som stiller opp og har positiv innstilling selv når jeg kan være litt kravstor 🙂 Det handler ikke alltid om det tekniske resultatet, men helheten, selvtilliten og personen man er med på å forme for det virkelige og videre livet. Det handler ikke om å fremheve seg selv gjennom elevene. Når jeg underviser/dirigerer er det musikantene og musikken som er hovedfokuset. Ikke jeg eller foreldrene.

I mange år har jeg ønsket å gjøre noe spesielt når korpset mitt kommer marsjerende ned Karl Johan på 17. maiog i år klarte vi det endelig med Prinsdal skolekorps. Med hjelp fra en musikant ble det laget tre formasjoner som vi gjorde under årets 17. mai tog. Det var utrolig gøy og meget stilig å se på. Det ble selvsagt jubel og store øyne fra tilskuerne denne 17. mai. Jeg er stolt av at vi endelig fikk tid til å gjennomføre det og stolt av å ha inspirert så mange. Det trengs endel ekstra marsj øvelser for å gjennomføre noe slikt, men gøy å se et så stort engasjement og se motivasjonen vokse hos de fleste.

Jeg setter også enorm pris på at jeg fikk muligheten til å ha 2 solokonsert i 2017 i Jar kirke og i Gamle Aker kirke.

Det var gøy å måtte øve i store mengder igjen. Jeg øver stort sett hver dag, men med så mye undervisning og dirigering spesielt de 8 siste årene strekker ikke alltid tiden til.

Jeg er glad for at min egen tromboneøving har blitt viet ganske mye mer tid dette året:-) I den siste tiden har jeg også tatt opp igjen basstrombone øvingen. Under studietiden på Hamar og i Tromsø spilte jeg basstrombone i storband endel år, noe jeg likte godt. Jeg er veldig glad for at vi har startet tier ensemble med kulturskolens lærere den siste tiden, hvor jeg spiller tenor trombone.

Jeg håper på et enda bedre 2018, håper å glede og inspirere flere på min vei. Man klarer aldri å nå alle selvom man ønsker det. Men det er bare å stå på videre og gjøre det enda bedre neste gang/år 🙂

Jeg ønsker alle der ute en fredfull og god jul 🙂 🙂 🙂
Godt nytt musikkår!!

God jul, Harriet 🙂

P.S. Dette gjør jobben fantastisk!
Fra spilletime, bedre reklame for instrumentet får man sjeldent 🙂

UTEK, jeg er stolt av å ha vært en del av deres musikalske utvikling i 8 og 10 år. Eirik og Laurits har selv skrevet låten under. Skikkelig tøft 🙂 Nå har to av de gått veien videre til Norges musikkhøgskole og konservatoriet. Opptaket er kun tatt opp med iphone 4s…..CD kan kjøpes med bedre lyd.

De yngste som har spilt under 1 år

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.