Dagene og ukene flyr avsted med undervisning, dirigering og spilling her og der. Sånn er det å jobbe i musikkbransjen, men nå ville jeg vie mine flotte elever ved kulturskolen i Bærum ekstra tid, så derfor bestemte jeg meg for å holde en grovmessingdag noe som klinger fantastisk i mine ører. Denne gangen ønsket jeg ikke å samarbeide med andre. Kun meg og mine elever.
Jeg ønsket å få bedre tid til å gå i dybden med basic`en og ensemblespill utover vanlig spilletime tid.

Med 3 ukers forarbeid på ca 40 timer var jeg klar til å ta imot alle til Grovmessingdag søndag 13. oktober på Kunnskapssenteret i Bærum. Jeg delte baritonistene i to grupper, en trombonegruppe, en mellomgruppe og en nybegynnergruppe. Alle ensemble notene var skrevet om og delt ut to uker før dagen, så vi hadde ikke mange spilletimer på sangene. Det var lagt opp til at hver enkelt skulle ta ansvar for hjemmeøvingen før dagen. Innsatsen på dette var vel ganske forskjellig, men en fin erfaring for de 🙂

De eldste startet opp først hvor vi hadde en økt med grundig jobbing med luft, tungebruk, fingerteknikk, klang, og litt puls. Siden delte jeg inn i en bariton/euphonium/althorn- og en trombone gruppe. Jeg gikk mellom gruppene når de øvde slik at de fikk litt ansvar.

Etter lunsj kom resten av gjengen hvor de inndelte gruppene øvde sammen. De eldste hadde ansvar for å øve med hver sin nybegynner mens jeg øvde med mellomgruppen. Nybegynnerne spilte alt utenatt selvom noter også var utdelt, alle syntes det var en morsom erfaring men også litt vanskelig 🙂 Da jeg hadde øvd med alle gruppene var det klart for litt kake før konserten.
Uten foreldrehjelp denne dagen, hadde det ikke gått. Tusen takk 🙂

Dagen ble vellykket både musikalsk og sosialt. Det ble tid til litt felleslek og mange fikk nye venner. Dagen ble avsluttet med en konsert.
Jeg er godt fornøyd med oppmøtet (kun 4 fravær) og innsatsen både fra musikanter og foreldre.
Jeg ønsker helt klart å gjøre dette igjen. Det blir kanskje ikke tid neste år da kulturskolen feirer 50 år og det skjer mye både for hele kulturskolen og messingseksjonen alene, med sine 6 konserter neste høst.

Takk for at jeg har så fleksible elever og foreldre som blir med og setter av tid til mitt ganske høyt aktivitetsnivå.

Neste prosjekt nå er Tubajul om to uker med TubaPetter og Tor Åge fra Asker. Gjelder meg til dette 🙂

NB! Bilder legges ut etter tillatelse fra musikanter og foreldrene

Bariton/euphonium gruppen

Konsert

The Brazz

Trombone ensemble

Den yngste gruppen

Nybegynnere og mellomgruppe

Årets nybegynnere

Konsert

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.