Det er en glede å komme fra skole til skole og se at interessen for å spille et instrument er så stor.
Jeg og Sonoko har i perioden august til begynnelsen av mai vært innom alle 7 barneskolene i Nittedal kommune. Vi har gjennomført 14. konserter og møtt ca 390 barn.

«Blås i skolen» er undervisning på kornett for alle 3. klassinger i Nittedal kommune, hvor vi lærere er ansatt i kulturskolen. Undervisningen foregår i 4 uker hvor vi avslutter prosjektet med 2 konserter. Mestringsfølelsen og læringskurven er ekstremt høy på disse 4 ukene noe elever og lærere ser tydelig. Hele prosjektet er gehørbasert og innøvingen gjøres i form av dans, lek, sang og spilling. Alle lærer 7-10 sanger utenatt.

Jeg er ekstremt imponert over hvor fort de lærer og mestrer nye ting, men vi ser jo også at det er en endring i samfunnet. I begynnelsen sliter endel med finmotorikken. Som å trykke ned ventiler. Vi har fundert litt på dette og ser jo at teknologien har tatt over veldig mye for bruk av blyant og papir i skolen. Jeg er overbevist om at musikk er noe de trenger som en avkobling fra dagens enorme teknologiske hverdag.

I pausen mellom konsertene brukte vi tiden flittig og vasket ventiler ol på alle kornettene, slik at de er klare for sesongstart i august 🙂

Det er ganske fint å tenke tilbake på alle barna vi har gledet med musikken våres dette semesteret. Vi tar nå en velfortjent ferie fra «Blås i skolen» og gleder oss til å ta fatt på nye ideer og utfordringer til høsten.

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.