Snart tre uker har jeg undervist hjemmefra fra mitt øverom. Jeg har brukt både Skype, FaceTime og zoom. Erfaringer jeg har gjort meg er at det blir best forbindelse hvis man bruker iPad eller PC, med telefon blir forbindelsen ustabil. Det er også lettest å spille sammen hvis alle bruker headsett. Jeg foretrekker å bruke Skype. Der sitter elevene klare til sin tid. Det går fint å spille sammen der hvis jeg tar høyde for forsinkelsen mellom meg og eleven. Det er mer komplisert hvis elever spiller sammen.

Jeg kan ikke være like nøye med detaljer som jeg pleier som klang, presisjon ol. Men jeg kan jobbe med andre ting som bl.a artikulasjon. Det gledelig er å se at nesten alle elevene har øvd litt mer enn vanlig og det gir gledelige resultater. Korona tiden har gjort at jeg må være enda mer kreativ enn vanlig, så det har blitt og kommer mer oppgaver i forhold til ting utenom å spille som teori, høreløre og om instrumentet.

Det har vært en lærerik og annerledes erfaring, men jeg håper vi veldig snart får ryddet bort det verste med korona covid-19 slik at undervisningen kan skje i samme rom. Men mer fritid har det ikke blitt i denne perioden. Tvert i mot.

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.